За час війни виплачено понад 350 мільйонів гривень лікарняних і декретних допомог

Одним із основних завдань Фонду соціального страхування України та його робочих органів відповідно до Закону України від 23.09.1999 № 1105-ХІV «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» є фінансування витрат, пов’язаних з наданням застрахованим особам матеріального забезпечення, зокрема, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами.

«З початку повномасштабного вторгнення фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області та його відділень доклали всіх зусиль, аби виплати за лікарняними не призупинялись навіть в найскладніших обставинах», – зазначає начальник управління Сергій Кіндзерський. – «Лікарняні і декретні допомоги продовжували виплачуватись навіть для працівників, які евакуювались за кордон та внутрішньо переміщеним особам, роботодавці яких не змогли подати лікарняні на оплату».

Близько 50 тис працюючих подолян з початку війни були на оплачуваному Фондом соціального страхування України лікарняному або у декретній відпустці. Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області перераховано для них 356,2 мільйона гривень за листками непрацездатності, які їх роботодавці опрацювали, розрахували та подали до відділень управління на оплату.

Зокрема, профінансовано допомоги:

– по тимчасовій непрацездатності – 262,6 млн гривень;

– у зв’язку з вагітністю та пологами – 93,6 млн гривень;

– на поховання – 0,49 млн гривень.

А для окремих застрахованих осіб, зокрема частини вимушено переміщених осіб, відділеннями управління нараховано допомоги напряму без залучення роботодавця, якщо він не зміг подати заяву через бойові дії.

Слідкувати за станом оплати свого лікарняного можна онлайн – для цього Фондом запроваджено декілька видів звітності, яка щоденно оновлюється у телеграм-каналі: https://t.me/socialfund (орієнтуйтесь на дату прийняття заяви-розрахунку, поданої роботодавцем за вашим лікарняним).

Дізнатись дату прийняття заяви можна безпосередньо у роботодавця або у відділенні управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області, де його зареєстровано.

Телефон гарячої лінії управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області а також адреси та контакти його відділень можна знайти за посиланням: http://www.fssu.gov.ua/fse/control/khm/uk/publish/article/110919.