Запрацював єдиний онлайн-майданчик для допомоги українцям, постраждалим внаслідок війни

Це перша в Україні онлайн-платформа, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. Завдяки платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв’язатися з потрібним сервісом.

Наразі на платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, на сайті є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними.

Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами. Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас представлений на платформі перелік не є вичерпним, а отже, інші сервіси та організації за бажанням можуть також до нього долучитися.

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники щодо роботи з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами.

Також одним із завдань платформи допомоги врятованим є створення середовища довіри між постраждалими та надавачами послуг. Це важливо, адже комплексна фахова підтримка є першим кроком досягнення справедливості. Отримавши необхідну допомогу, постраждалі можуть бути готові звернутись до правоохоронних органів, аби в майбутньому притягнути кривдників до відповідальності.

У майбутньому онлайн-майданчик масштабуватиметься та вдосконалюватиметься. У найближчих планах – додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей. Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям/кам знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал.

Посилання на Платформу допомоги врятованим тут: www.help-platform.in.ua.

Довідково

Платформа допомоги врятованим створена за ініціативи Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за сприяння Урядової уповноваженої з питань гендерної політики та підтримки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Джерело: Урядовий портал