Запропонована Президентом України формула миру є реальним шляхом до його досягнення – Андрій Єрмак на форумі в Давосі

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначає, що Президент Володимир Зеленський запропонував українську формулу миру як шлях до завершення війни, оскільки досягти прийнятного для нашої країни миру з нинішнім керівництвом Росії неможливо.

Про це Андрій Єрмак заявив, беручи участь в онлайн-режимі у сесії «Представлення української формули миру» в межах щорічного засідання Всесвітнього економічного форуму (WEF) у швейцарському Давосі.

«На жаль, традиційний шлях для досягнення миру у випадку Росії неприйнятний: її нинішнє керівництво недоговороспроможне», – наголосив він.

Керівник Офісу Президента нагадав, що презентована Главою держави під час онлайн-виступу на саміті G19 у листопаді 2022 року формула миру побудована винятково на принципах ООН та нормах міжнародного права.

«Наша мета – побудувати новий порядок, такий, що гарантуватиме безпеку й справедливість усій міжнародній спільноті», – акцентував Андрій Єрмак.

За його словами, військово-технічна допомога Україні має тривати для забезпечення повної переваги над Росією на полі бою та остаточної перемоги. Вкрай необхідним є подальше посилення захисту об’єктів цивільної інфраструктури та енергетичної мережі від російських ракетних ударів.

«Цьому, зокрема, має сприяти декларація про повітряний щит для України, згідно з якою країни-гаранти візьмуть зобов’язання допомогти у створенні сучасної багаторівневої системи протиповітряної та протиракетної оборони», – зазначив керівник Офісу Президента.