Засідання комісії з питань захисту прав дитини

Кожна дитина потребує піклування і доброзичливого ставлення до себе, відчуття своєї необхідності. Ці чинники впливають на здоровий розвиток дитини, формування її особистості, моральних та етичних норм.

27 січня 2023 року, заступниця голови Хмельницької РДА, Заряна Попадіна, за дорученням начальника районної військової адміністрації, Анатолія Катеренчука, провела чергове засідання Комісії з питань захисту прав дитини.

Основним завданням комісії є сприяння забезпеченню реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток.

Всі питання порядку денного були, попередньо, ретельно вивчені службою у справах дітей Хмельницької РДА. Зокрема, розглянули питання:

  • про  усиновлення дочки дружини;
  • щодо вивведення зі складу прийомної сім’ї особи, з числа дітей, позбавлених батьківського піклування.

Інформувала по кожному із питань начальник служби у справах дітей Наталія Остафійчук.

У ході засідання було заслухано членів комісії, які брали участь у обговоренні, висловлювали власну думку та вносили свої пропозиції до відповідних рішень.

З’ясовані факти і обставини по кожному питанню окремо, прийняті конструктивні рішення в інтересах дітей, які взяті на контроль до їх повного виконання.