Звернення Володимира Зеленського

Ми пам’ятаємо, що має принести нам цей рік в політичному сенсі, зокрема результат з Європейським Союзом. Україна виконала всі необхідні умови для фактичного початку переговорів про вступ, і тепер за боку ЄС має виконати свої зобов’язання.
Ми продовжуємо підготовку до першого інавгураційного саміту миру в червні, і наша команда разом з командами наших ключових партнерів працює над тим, щоб зробити Саміт дійсно глобальним. Ми можемо точно сказати, що будуть представлені всі континенти – різні куточки світу, різні погляди на глобальний розвиток. Але всі вони мають одне визнання, що Статут ООН та основні міжнародні конвенції є обов’язковими документами для кожної країни світу, включаючи таку країну, як Росія, де панує божевілля. Світова більшість має змусити Росію до миру – і вона може це зробити… Саме в червні може розпочатися шлях до справедливого миру.
Ми також готуємося до саміту НАТО цього літа. Потрібен сильний політичний сигнал – Альянс не повинен боятися власної сили або відступати від власних основ – кожна країна, яка поділяє спільні цінності та готова їх захищати, заслуговує на запрошення приєднатися до Альянсу.