Звернення Володимира Зеленського

Особлива увага приділяється Харківській області. Тривають оборонні бої, запеклі бої – на значній частині нашої прикордонної області. Є села, які фактично перетворилися з сірої зони на зону бойових дій, і окупант намагається в деяких з них отримати опору, або просто використати деякі для подальшого просування. Хочу подякувати нашим воїнам, які тримають позиції і знищують окупанта. Артилерія, безпілотники – всі, хто долучається і ефективно залучається – я вам вдячний. Наша задача очевидна – треба завдати окупанту якомога більше втрат.
Ми також постійно звертаємо увагу на інші райони бойових дій, зокрема на Донецький сектор, де ситуація не менш напружена. Насправді ідея атак на Харківщині полягає в тому, щоб розкинути наші сили та підірвати морально-мотиваційну базу здатності українців захищатися. Покровський напрямок найскладніший, попри все. Тільки за цей день на Покровському напрямку вже тридцять бойових залучень. На Лиманському та Времівському напрямках теж жорсткі. Краматорськ. Куп’янськ.
Наші воїни адекватно відбивають окупанту і роблять все можливе, часто неможливе, щоб стримувати російські штурми і реагувати – реагують окупанту вогнем.