Звернення Володимира Зеленського наприкінці 296-го дня війни

«Передусім дякую нашим бійцям Повітряних сил, зенітникам, розвідникам й усім іншим, хто захищає і хто допомагає захищати українське небо. Сьогоднішній результат – 60 ракет збито. Відзначились усі повітряні командування: «Центр», «Південь», «Схід» і «Захід».
А особливо результативними були бійці 96-ї зенітної ракетної бригади, які прикривають Київську область. Понад 40 ракет терористів були знищені саме в небі центральних районів країни та поблизу Києва.
Але, на жаль, є влучання. Терористам потрібна така масованість ракетних нальотів, щоб хоча б частина їхніх «іздєлій» досягала призначених цілей. Усі їхні мішені сьогодні – цивільні, і це переважно енергетика й обʼєкти теплопостачання.
Певно, унаслідок цієї війни сенс слова «терор» для більшості людей світу буде асоціюватися передусім з ось такими божевільними діями Росії.
У Кривому Розі весь день тривав розбір завалів житлового будинку, у який влучила одна з російських ракет. У переліку загиблих на цей час троє. Мої співчуття рідним… Ще понад десять людей поранені, зокрема діти. Усім надається допомога.
Аварійні відключення електрики були застосовані сьогодні по всій країні, у більшості міст і регіонів. У Києві та 14 областях також унаслідок відключень енергії зупинилося водопостачання.
Наші енергетики й ремонтні бригади ще під час повітряної тривоги почали працювати і роблять усе можливе, щоб відновити генерацію та постачання. На це потрібен час. Але це буде.
На що б там не розраховували ракетопоклонники з Москви, це все одно не змінить розстановки сил у цій війні. Їм іще вистачить ракет для кількох таких масованих ударів. Нам же вистачить цілеспрямованості й віри в себе, щоб і після цих ударів повертати своє».